Zasada 7U prof. Stanisława Bergera, polskiego biochemika, fizjologa żywienia autora książek kulinarnych.

Podstawowe zalecenia dietetyczne Instytutu Żywności i Żywienia oraz Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych.

Najczęściej występujące oraz nietypowe zaburzenia w odżywianiu dzieci, młodzieży i dorosłych.

Każdy rodzic chce, aby jego dziecko chętnie jadło zdrowe posiłki i zarazem prawidłowo rozwijało się. Jednak część dzieci nie ma apetytu i odmawia przyjmowania pokarmów,…

Światowa Organizacja Zdrowia alarmuje, że już co dziesiąte dziecko jest otyłe, ale to polskie dzieci są najszybciej tyjącymi w Unii Europejskiej.

Potrzeba zredukowania masy ciała powinna mieć przede wszystkim cel prozdrowotny: dla dobrego samopoczucia, dla układu krążeniowego, kostno – stawowego, oddechowego, rozrodczego itp. Aspekt atrakcyjnego wyglądu…